Medicinski pripomočki

Degasin®

Degasin® je medicinski pripomoček, ki izboljša črevesno in trebušno udobje pri ljudeh, ki jih prizadenejo prebavne težave povezane z nastajanjem plinov: napihnjenost, napenjanje in napetost v trebuhu.

Degasin®
Na voljo tudi v spletnih lekarnah

Opis

Degasin® je zasnovan na simetikonu. Izboljša udobje v črevesju in trebuhu s preprečevanjem ali zmanjšanjem neugodja, povezanega z nastajanjem plinov. Simetikon znanstveno dokazano deluje tako, da zmanjša površinsko napetost zračnih mehurčkov, ki so prisotni v prebavilih: -  zmanjša pline, napihnjenost in napenjanje (to je učinek proti penjenju) -  zmanjšuje plinaste sence v črevesju  Degasin® se lahko uporablja tudi za pripravo pri diagnostičnih preiskavah v predelu trebuha (endoskopija, radiografija, slikanje z ultrazvokom). 

Medicinski pripomoček izpolnjuje zahteve za oznako CE 2265.

Pred uporabo preberite priložena navodila za uporabo! Pred uporabo se v navodilih za uporabo seznanite z verjetnim tveganjem, povezanim z uporabo!


Sestavine

Simetikon 280 mg, ovojnica mehke kapsule: goveja želatina, glicerol, prečiščena voda, titanov dioksid (E171), sončno rumeno FCF (E110), azorubin (E122).


Navodilo za uporabo in priporočena dnevna količina

Izboljšanje pri težavah s prebavili: 1 mehka kapsula na dan po vsakem glavnem obroku z velikim kozarcem vode. Mehke kapsule se jemlje peroralno; mehka kapsula nato hitro razpade, simetikon pa se razširi v prebavilih. Najdaljše trajanje zdravljenja je 30 zaporednih dni. Priprava pri diagnostičnih preiskavah: upoštevajte priporočila vašega zdravnika. Samo za odrasle. Hranite izven dosega otrok. 


Kje kupiti?

Degasin® je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.


Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več