Medicinski pripomočki

ViruProtect STADA

ViruProtect STADA je pršilo za usta proti prehladu. Je enostaven za uporabo in začne hitro delovati. ViruProtect STADA z ustvarjeno pregrado ščiti ustno votlino in grlo.

 

ViruProtect STADA
Na voljo tudi v spletnih lekarnah
       

Opis

ViruProtect STADA je pršilo za usta proti prehladu. Je enostaven za uporabo in začne hitro delovati. Vsebuje dve glavni sestavini, glicerol in tripsin iz trske, ki skupaj zagotavljata učinkovito pregrado pred virusi prehlada. Glicerol ustvari osmotsko aktivno prehodno pregrado, ki ujame viruse. Tripsin pa zavira sposobnost virusov za vezavo in s tem onemogoči njihovo zmožnost okužbe celic. ViruProtect STADA z ustvarjeno pregrado ščiti ustno votlino in grlo.


Uporaba

Za lajšanje simptomov prehlada.

ViruProtect STADA se uporablja pri izpostavljenosti virusom prehlada ali zgodaj ob pojavu simptomov prehlada.

Izdelek je primeren za odrasle in otroke, starejše od 4 let.

  • Ščiti pred virusi prehlada.
  • Lahko pomaga skrajšati trajanje prehlada, če se ga uporabi v zgodnji fazi okužbe.
  • Lajša simptome prehlada in blaži boleče grlo.
  • Deluje lokalno – z glicerolom in naravnim encimom tripsinom.

ViruProtect STADA ne vsebuje sladkorja, konzervansov, glutena ali laktoze.

Kako uporabljamo ViruProtect STADA

Odprite usta in pršilko usmerite proti grlu, pritisnite na pršilko in 2-krat razpršite (en odmerek). Uporablja se lahko na vsaki 2 uri do 6-krat na dan v času izpostavljenosti virusom prehlada.

 

Pred uporabo preberite navodilo za uporabo!

Medicinski pripomoček izpolnjuje zahteve za oznako CE 0477.


Dobro je vedeti

NAVADNI PREHLAD

Virusi navadnega prehlada so ena najpogostejših nalezljivih bolezni, ki jih povzročajo virusi, ki v telo vstopajo preko nosu, ust ali grla1. Navadni prehlad povzroča raznolika skupina virusov (skoraj 2001), kjer so glavni povzročitelji bolezni rinovirusi.

Inkubacijska doba je približno 48 ur, odvisno od tipa virusa (razpon od 0,5 do 4,5 dni2).

Imunski sistem se odzove na virus z vnetno reakcijo. Vnetna reakcija povzroča simptome, kot so boleče grlo, kašelj, izcedek iz nosu ter včasih vročina in kihanje.

  • Navadni prehlad običajno traja 7–10 dni1.
  • Odrasla oseba ima običajno 2–5 prehladov na leto3.
  • Otrok ima običajno 7–10 prehladov na leto3.
Viri:
¹Heikkinen, et al. “The common cold.” The Lancet 361.9351 (2003): 51-59
²Lessler, Justin et al. Incubation periods of acute respiratory viral infections: a systematic review, The Lancet Infectious Diseases, Volume 9, Issue 5, 291-300.
³Hull D, et al. Effects of creating a non-specific, virus-hostile environment in the nasopharynx on symptoms and duration of common cold. Acta Otorhinolaryngol Ital. 2007 Apr; 27(2): 73-7.

Navodilo za uporabo

Kje kupiti

Medicinski pripomoček ViruProtect STADA je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.


Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več