Prehranska dopolnila

Daosin®

DAOSiN® je prehransko dopolnilo, ki vsebuje encim diamin oksidazo (DAO). Ta v črevesju podpira razgradnjo histamina, zaužitega s hrano. DAOSiN® dopolnjuje telesu lasten encim diamin oksidazo (DAO) za razgradnjo histamina.

Daosin®
Na voljo tudi v spletnih lekarnah

Kaj vsebuje DAOSiN®?

DAOSiN® vsebuje izvleček beljakovin (brez histamina), ki je bogat z naravnim encimom diamin oksidaza.


Sestavine

Sestavine

 

1 tableta*

3 tablete**

Izvleček beljakovin iz prašičjih ledvic

-          od tega diamin oksidaza

 

4,2 mg

0,3 mg

12,6 mg

0,9 mg

* ustreza priporočenemu odmerku za obrok, ki vsebuje histamin

** ustreza največjim dnevnim priporočenim odmerkom za 3 obroke, ki vsebujejo histamin


Kako deluje DAOSiN®?

Jemanje ene tablete DAOSiN® pred jedjo poveča količino encima diamin oksidaze (DAO) v tankem črevesju in izboljša sposobnost telesa za razgradnjo histamina z naravnim encimom DAO. S tem v prebavilih pospeši pomembno predelavo dražečega histamina iz hrane.


Navodilo za uporabo in priporočeni dnevni odmerek

Pomembno!
DAOSiN® je treba nujno vzeti pred obrokom (najbolje približno 15 minut prej). Ko živila, ki vsebujejo histamin, pridejo v črevo, mora biti tableta že raztopljena in encim diamin oksidaza (DAO), ki ga vsebuje, mora biti aktiviran.

  • Zaužijte eno tableto z nekaj vode petnajst minut pred obrokom, ki vsebuje histamin.
  • Tablete ne smete zgristi, temveč jo morate pogoltniti celo, tako da vsebina nepoškodovana pride skozi želodec v črevo.
  • Najvišji dnevni odmerek so 3 tablete (ustreza 3 obrokom, ki vsebujejo histamin, na dan).

Dobro je vedeti

Kaj je histamin?

Histamin je prenašalec, ki spada v skupino t. i. biogenih aminov. Telo ga izdeluje samo, najdemo pa ga tudi v različnih živilih, ki so del naše vsakdanje prehrane. 

Kaj se zgodi s histaminom, ki ga zaužijemo s hrano?

Po navadi zaužitje hrane, ki vsebuje histamin, nima nobenih posledic, saj se le-ta že v črevesju hitro razgradi s telesu lastnim encimom diamin oksidaza (DAO). Pri visoko histaminski dieti aktivnost encima diamin oksidaze (DAO) morda ne zadostuje več, kar vodi k zakasnitvi razgradnje histamina v črevesju. Poleg tega lahko alkohol in nekatera zdravila znatno zmanjšajo aktivnost encima DAO. Ko se razgradnja histamina zakasni, se bo njegova raven v telesu za trenutek povečala.

Katera živila vsebujejo histamin?

Veliko histamina in drugih biogenih aminov vsebujejo zlasti živila, ki dolgo zorijo. Poleg tega številna živila delujejo tudi kot t. i. sproščevalci histamina, ker ga dodatno sproščajo v črevesju. Med takšna živila spadajo:

  • alkohol, zlasti rdeče vino in peneče se vino,
  • sir,
  • morski sadeži, ribe in ribje omake,
  • delikatesne mesnine, na primer salame ali slanina,
  • kislo zelje,
  • različne vrste zelenjave, na primer paradižnik, špinača, jajčevci,
  • različne vrste sadja, na primer jagode, ananas, banane.

Zlasti kombinirano uživanje zelo histaminskih živil, na primer alkohola in sira, lahko prispeva k zvišanju ravni histamina v telesu.


Pomembno obvestilo

DAOSiN® je prehransko dopolnilo, ki vsebuje diamin oksidazo (DAO) - encim, ki podpira razgradnjo histamina, zaužitega s hrano. DAOSiN® vsebuje brezhistaminski izvleček beljakovin, ki je bogat z naravnim encimom DAO. Alkohol in nekatera zdravila lahko znatno zavirajo aktivnost encima DAO. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav življenjski slog. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte zaščiteno pred toploto.


Vsebina

DAOSiN® je na voljo v pakiranju s 30 gastrorezistentnih tablet.


Shranjevanje

Shranjujte zaščiteno pred toploto. Shranjevati nedosegljivo otrokom!


Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav življenjski slog.

Kje kupiti

Daosin® je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.


Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več