Zdravila brez recepta

Itami

140 mg zdravilni obliž

Učinkovit za lokalno lajšanje bolečine.

 • Prvi zdravilni obliž z natrijevim diklofenakom.
 • Učinkuje dvanajst ur lokalno na bolečem predelu.1
 • Za lokalno simptomatsko in kratkotrajno lajšanje (do največ 7 dni) bolečine pri akutnih nategih, zvinih ali udarninah okončin, ki so posledica topih poškodb, pri mladostnikih, starejših od 16 let in odraslih.
 • Zagotavlja fleksibilnost in dihanje kože.1

1 Podatki v dokumentaciji FIDIE

Predstavitvena stran
Itami
Na voljo tudi v spletnih lekarnah

Video predstavitev


Opis

Zdravilni obliž Itami je zdravilo, ki lajša bolečino. Spada v skupino zdravil imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID).

Zdravilo Itami se uporablja za lokalno simptomatsko in kratkotrajno lajšanje (do največ 7 dni) bolečine pri akutnih nategih, zvinih ali udarninah okončin, ki so posledica topih poškodb, pri mladostnikih, starejših od 16 let in odraslih.

En zdravilni obliž vsebuje diklofenak v obliki 140 mg natrijevega diklofenakata.


Kako uporabljati zdravilo Itami?

Zdravilo Itami je namenjeno samo za uporabo na koži (dermalna uporaba).

Priporočeni odmerek je en zdravilni obliž dvakrat dnevno.

Nalepite en zdravilni obliž na boleče področje dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer.

Največji skupni dnevni odmerek sta 2 zdravilna obliža, tudi če je potrebno zdraviti več kot eno poškodovano področje. Zdravite samo eno boleče področje naenkrat.

Zdravila Itami ne uporabljajte več kot sedem dni.

Če se znaki bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v sedmih dneh, se posvetujte z zdravnikom.


Ne uporabljajte zdravila Itami:
 • če ste preobčutljivi na zdravilno učinkovino ali katero koli pomožno snov; 
 • če ste preobčutljivi na acetilsalicilno kislino ali drugo nesteroidno protivnetno zdravilo (NSAID); 
 • če so se pri vas po jemanju acetilsalicilne kisline ali drugih nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID) pojavili napadi astme, koprivnica ali otekanje in draženje nosne sluznice; 
 • če imate aktivno razjedo želodca ali dvanajstnika; 
 • na poškodovani (npr. kožne odrgnine, ureznine, opekline), okuženi ali vneti koži (pri eksudativnem dermatitisu ali ekcemu); 
 • v zadnjem trimesečju nosečnosti; 
 • pri otrocih in mladostnikih, mlajših od šestnajstih let.

Navodilo za uporabo

Kje kupiti

Zdravilo Itami lahko kupite v lekarnah.


Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več