Zdravila brez recepta

Oronazol®

20 mg/g zdravilni šampon

Hitra in učinkovita rešitev!

Predstavitvena stran
Oronazol®
Na voljo tudi v spletnih lekarnah

Video predstavitev


Opis

Oronazol® 20 mg/g zdravilni šampon, 100 ml

Zdravilo Oronazol® zdravilni šampon se uporablja za zdravljenje in preprečevanje prhljaja in seboroičnega dermatitisa ter za zdravljenje pityriasis versicolor (lokaliziran).

Zdravilo Oronazol® vsebuje učinkovino ketokonazol, ki deluje protiglivično. Prvi učinek zdravila Oronazol® se pokaže že po štirih tednih.8


Odmerjanje in uporaba

Zdravilo Oronazol® zdravilni šampon lahko uporabljajo mladostniki, starejši od dvanajst let, in odrasli.

Uporaba Odmerjanje in trajanje zdravljenja
Zdravljenje
pityriasis versicolor 1 x na dan, 1–5 dni
prhljaj in seboroični dermatitis 2 x na teden, 2–4 tedne
Preprečevanje
prhljaj in seboroični dermatitis 1 x na teden ali na 14 dni

Šampon nanesemo na prizadeti del kože oziroma lasišča in ga po treh do petih minutah dobro speremo z vodo. Ponavadi zadostuje polna dlan šampona za eno pranje. Z zdravljenjem je treba nadaljevati še nekaj dni po prenehanju vseh znakov, da preprečimo ponovno obolenje.


Kontraindikacije

Preobčutljivost na zdravilno učinkovino ali katerokoli pomožno snov.


Posebna opozorila in previdnostni ukrepi

V primeru, da bolnik začne uporabljati šampon po dolgotrajnem zdravljenju z lokalnimi kortikosteroidi, priporočamo, da uporablja sočasno obe zdravili še 2 do 3 tedne, vendar ne hkrati (eno zjutraj, drugo zvečer) in postopoma zmanjšuje uporabo lokalnega kortikosteroida, da se prepreči povratni učinek. V primeru, da se pojavi huda preobčutljivostna reakcija ali močno draženje, je treba zdravljenje prekiniti. Šampon ne sme priti v kontakt z očmi. V primeru, da šampon pride v oči, ga je potrebno sprati s tekočo vodo.


Viri

8. Pierard-Franchimont et al 2001_Dermatology_2001;202:171-176.


Navodilo za uporabo

Kje kupiti

Zdravilo Oronazol® zdravilni šampon je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.


Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več