Zdravila brez recepta

SNUP

Kadar nos pošlje S.O.S.
Za SNUPer dihanje!

SNUP
Na voljo tudi v spletnih lekarnah

Video predstavitev


Opis

Zdravilo SNUP je zdravilo za nos (nosni dekongestiv) in vsebuje učinkovino ksilometazolin, ki je alfa simpatikomimetik. Učinkovina ksilometazolin zmanjša otekanje nosne sluznice in lajša izločanje sluzi. S tem olajša dihanje pri zamašenem nosu ob prehladih, alergijskem rinitisu in sinusitisu.


Zdravilo SNUP se uporablja za:
  • Zmanjšanje otekanja nosne sluznice ob prehladih, napadih obilnega izcedka iz nosu (vazomotoričnem rinitisu) in alergijskem rinitisu.
  • Za lajšanje izločanja sluzi pri vnetju obnosnih sinusov kot tudi pri s prehladom povezanem vnetju sluznice srednjega ušesa.

Zdravilo SNUP je namenjeno za nazalno uporabo.

Zdravilo SNUP za otroke 0,5 mg/ml pršilo za nos, raztopina je namenjeno za uporabo pri otrocih, starih od dve do šest let. Pri otrocih, starih od 2 do 6 let, se po potrebi uporabi po 1 vpih pršila za nos v vsako nosnico največ 3-krat na dan.

Zdravilo SNUP 1 mg/ml pršilo za nos, raztopina je namenjeno za uporabo pri odraslih, mladostnikih in otrocih, starejših od 6 let. Pri odraslih, mladostnikih in otrocih, starejših od 6 let, se po potrebi uporabi po 1 vpih pršila za nos v vsako nosnico največ 3-krat na dan.

Zdravila SNUP ne smete uporabljati dlje kot 7 dni, razen če vam je zdravnik naročil drugače.


Ne uporabljajte zdravila SNUP:
  • če ste alergični na ksilometazolinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila, 
  • če imate določeno obliko kroničnega prehlada (rhinitis sicca), 
  • po kirurški odstranitvi hipofize skozi nos (transsfenoidalni hipofizektomiji) ali drugem posegu, pri katerem je bila izpostavljena zunanja možganska ovojnica (dura mater). 
  • Zdravila SNUP 1 mg/ml pršilo za nos, raztopina ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 6 let. 
  • Zdravila SNUP za otroke 0,5 mg/ml pršilo za nos, raztopina ne uporabljajte pri dojenčkih in otrocih, mlajših od 2 let.

Navodilo za uporabo

Kje kupiti

Zdravilo SNUP je na voljo v lekarnah.


Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več