Prehranska dopolnila

Cetebe®

 

Prehransko dopolnilo za podporo imunskemu sistemu* pri povečanih fizičnih in psihičnih obremenitvah**. Vsebuje vitamin C (300 mg) v perlicah s podaljšanim delovanjem (Time pearls® vitamin C), cink in vitamin D3.

Cetebe®
Na voljo tudi v spletnih lekarnah

Opis

Prehransko dopolnilo Cetebe® Defence plus je primerno za vsakodnevno dopolnjevanje prehrane oseb, starejših od 14 let, ki:

 • so prekomerno obremenjene,
 • kadijo,
 • imajo neuravnoteženo prehrano z malo svežega sadja in zelenjave,
 • se intenzivno ukvarjajo s športom

ter za dopolnjevanje prehrane v hladnejših mesecih, ko je imunski sistem* bolj obremenjen.

Cetebe DEFENCE plus vsebuje usklajeno kombinacijo treh izjemno pomembnih hranil v kakovostnih in telesu prijaznih oblikah, ki omogočajo optimalen izkoristek.

 • Vitamin C v perlicah s podaljšanim delovanjem

Ker ima telo omejeno sposobnost zadrževanja večjih količin vitamina C na enkrat, se v primeru hitrega in čezmernega povečanja ravni vitamina C v krvi vsa presežna količina izloči z urinom. Vitamin C se iz perlic (Time pearls®) sprošča počasi, plast za plastjo, in tako čez dan več ur oskrbuje telo z manjšimi količinami vitamina C.

 

 

 • Vrsta vitamina D, ki ga vsebuje Cetebe® DEFENCE plus, je učinkovita oblika vitamina D, D3 oziroma holekalciferola, ki ga tvori telo s pomočjo sončne svetlobe.
 • Cink, ki ga vsebuje Cetebe® DEFENCE plus, je v obliki cinkovega glukonata. Ta organska cinkova spojina se zlahka in veliko bolje absorbira v človeškem telesu kot številne druge cinkove spojine. Ker telo cink zadrži le v omejenem obsegu, je treba ta element v sledovih redno vnašati s hrano.

*Vitamin C ima:

 • vlogo pri zaščiti celic (imunske celice, kolagenska tkiva v koži in ožilju, hrustanec…) pred oksidativnim stresom,
 • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema* in prispeva k delovanju živčnega sistema ter k normalnemu psihološkemu delovanju**.
 • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema* med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg poleg priporočenega dnevnega vnosa.
 • prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti** (povečuje absorpcijo nehemskega železa, prispeva k sproščanju energije pri presnovi).

Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema* in kognitivnih funkcijah**, vitamin D pa prispeva k delovanju imunskega sistema*.


Sestava
Sestava na 1 kapsulo % PDV1) na 1 kapsulo
Vitamin C 300 mg 375 %
Cink  10 mg 100 %
Vitamin D3 10 µg (400 I.U.) 200 %

1)Priporočeni dnevni vnos hranil v skladu z uredbo EU 1169/2011


Sestavine

Vitamin C (L-askorbinska kislina); sredstvo za povečanje prostornine: celuloza; želatina; cinkov glukonat; sredstvo za glaziranje: šelak; sladkor; popolnoma hidrogenirane rastlinske maščobe (kokosova in palmova maščoba); koruzni škrob; sredstvo za glaziranje: smukec; barvilo: riboflavin; sredstvo za uravnavanje kislosti: vinska kislina (L+); sredstvo za glaziranje: maščobne kisline; vitamin D3 (holekalciferol).


Navodilo za uporabo in priporočena dnevna količina

Za dopolnitev dnevne prehrane pogoltnite 1 kapsulo na dan, skupaj s tekočino. Primerno za osebe, starejše od 14 let.


Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav življenjski slog.

Opozorila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav življenjski slog.

Med jemanjem tega prehranskega dopolnila ne smete sočasno jemati drugih prehranskih dopolnil, ki vsebujejo cink.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Pretisne omote shranjujte v škatli za zagotovitev zaščite pred svetlobo.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.


Kje kupiti?

Cetebe® je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.


Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več